M&A-outlook voor 2023 in de ICT-markten

Hoewel de AEX en de voor ons relevante internationale beurzen (met name de Nasdaq en Dow Jones) einde jaar toch lager afsloten dan vorig jaar (-12% AEX) wat altijd een teleurstelling is, en ondanks een oorlog in Oekraïne, dubbelcijferige inflatie en een dreigende recessie in combinatie met oplopende rentestanden voor bankleningen, is het toch geen rampjaar geworden op de aandelen markten! De marktleiders in de ICT-markten kregen echter met name flinke klappen en hebben hun aandelenkoersen flink zien dalen. De reserves en liquiditeiten zijn echter enorm en we verwachten weinig effecten op het acquisitiegedrag bij het merendeel van de grote ICT-ondernemingen.

Private Equity spelers, die inmiddels een belangrijk rol spelen als investeerders in de ICT M&A acquisitie waardeketen beschikken nog over voldoende eigen fondsen. Ze proberen deze fondsen te leveragen met bankleningen die nu duidelijk duurder geworden zijn, waardoor hun rendementen onder druk komen hetgeen hun selectiecriteria voor nieuwe investeringen kan gaan beïnvloeden.

Dit betekent geenszins het einde van de M&A transactie stromen in 2023 van ICT- ondernemingen in het grotere, midden en kleinere segment, waar onze kernactiviteiten liggen. Nederland blijft ook een interessante markt voor internationale partijen en er is veel vraag van bestaande grotere ondernemingen naar strategische overnametargets. Daarnaast zijn er kleinere en middelgrote ondernemingen die groeien maar hierin versnelling zoeken met behulp van strategische investeerders en kopers. 

Met een succesvol 2022 achter de rug, zien we ook 2023 met vertrouwen tegemoet gezien onze actieve verkoopmandaten en de vervolg aanvragen die we regelmatig ontvangen van relaties die wij kennen door onze 20 jaar ervaring als M&A adviseurs en dealmakers in de lokale en internationale ICT markten.

Hoe kunnen wij u van dienst zijn?

Bel ons voor een vrijblijvend gesprek of stuur ons een bericht.

Zoekt u een M&A adviseur met ervaring in de ICT markt?