Over CIC

CIC Corporate Integration Consultants is een fusie en overname specialist gericht op Software, Telecom en online markten. Onze onafhankelijke organisatie bestaat uit ervaren management consultants, interim managers en corporate finance specialisten.

CIC adviseert en handelt vanuit het ondernemersperspectief, waarbij wij streven naar maximale waarde creatie voor ondernemingen in de ICT markt en trachten de belangen van aandeelhouders en overige “stake holders” in elkaars verlengde te brengen.

The Quality Networkers

CIC hanteert een sterke focus op de ICT markt met een internationale scope. Sinds de start van de onderneming in 1989 heeft CIC een sterk fundament gebouwd door een grote trackrecord in M&A deals, hands-on IT ervaring en partnering met internationale fusie en overname boutiques in Frankrijk, Spanje, VS en Duitsland. CIC staat voor:

 • Het maximaliseren van ondernemingswaarde
 • Sterk in M&A processen
 • Bewezen trackrecord en cross-border dealmaker
 • ICT insiders
 • Meer dan 50 transacties in de laatste 15 jaar

Onze aanpak

Onze manier van werken is gebaseerd op het stellen van realistische doelen voor kopers en verkopers en samen te werken met onze klanten op het bereiken van hun doelen. Waarom CIC?

  • Focus op transactieresultaat met oog op verleden, toekomst en culturele verschillen binnen organisaties.
  • Focus op procesmanagement aan zowel koop- als verkoopkant.
  • Uitgebreid Internationaal netwerk met sterke voetafdruk in Nederlandse, Duitse en Spaanse markten.
  • Toegang tot VS, Aziatische en Pan Europese- (inclusief Oost Europa) ICT-spelers.
  • Pro actief management en netwerk met relevante ICT ondernemers en actuele investeerders community.
  • Discrete manier van operen en Fee structuur gebaseerd op heldere milestones en succes.

Fusie en overname proces

Gebaseerd op onze analyse en  jarenlange ervaring is het fusie en overname proces meestal verdeeld in de volgende fases:

Het bouwen van een grondige M&A-dossier door het maken van een profiel beschrijving van het bedrijf, het controleren van prognoses en waarderingen, een samenvatting van de belangrijkste prestatie-indicatoren en het helpen bouwen aan het Informatie Memorandum en zakelijke presentaties.

Het bouwen van een longlist in samenwerking met onze klanten. Analyses en aanpak van de shortlist kopers / verkopers, gevolgd door evaluatie en de bevestiging interesse kopers / verkopers.

Introductie potentiële kopers / verkopers. Q & A. Het maken van de voorbereidingen van het biedingsproces. Evaluatie aanbieding(en).

uitwerking van de indicatieve bieding naar het uiteindelijke transactie voorstel inclusief randvoorwaarden en omstandigheden, zodat principiële overeenstemming wordt bereikt.

Voorbereiding van planning due diligence. Het verwerken van feedback DD. Concept SPA. Closing.

Bedrijf verkopen?

Neem contact met ons op en maak vrijblijvend een afspraak.

Wilt u meer informatie over onze manier van werken?