Dormakaba versterkt kernactiviteiten in Nederland door overname AtiQxVerkoopmandaat

unnamed
Dormakaba heeft de overname van AtiQx Holding B.V. afgerond en versterkt daarmee haar kern- en serviceactiviteiten in Nederland. AtiQx is een van de grootste aanbieders van elektronische toegangscontrole en workforce management in Nederland.

AtiQx, samen met haar dochterondernemingen Transquest, Atimo, Smarteq en Gonen levert uitgebreide, op maat gemaakte oplossingen voor elektronische toegangscontrole en workforce management. Het aanbod omvat cloudgebaseerde oplossingen met een 24/7 servicemodel, met een aantrekkelijk terugkerend Software-as-a-Service (SaaS) omzet. De gevestigde markt van AtiQx omvat klanten uit de publieke en private sector, waaronder gezondheidszorg, transport of voedsel. Het bedrijf is gevestigd in Utrecht en Dordrecht en heeft circa 70 medewerkers.

Jim-Heng Lee, CEO van dormakaba, zegt: “AtiQx is een van de belangrijkste spelers in Nederland en heeft een diepgaande kennis van de lokale markt voor elektronische toegangscontrole. Ze bedienen een gevestigde klantenkring met een gepassioneerd team van hoogopgeleide medewerkers. Door onze krachten te bundelen, kunnen we onze schaalgrootte en markttoegang vergroten, zowel in onze core business als in services.”

Over Dormakaba Group
Dormakaba is een Internationale topspeler op het gebied van toegang oplossingen. Met sterke merken in haar portfolio is het bedrijf en zijn talrijke samenwerkingspartners vertegenwoordigd in meer dan 130 landen over de hele wereld.

Dormakaba is genoteerd aan de Zwitserse beurs SIX, heeft zijn hoofdkantoor in Rümlang (Zürich/Zwitserland) en realiseerde in het boekjaar 2020/21 een omzet van CHF 2,5 miljard met ongeveer 15.000 medewerkers.

Rol CIC

CIC begeleidde de aandeelhouders van Atiqx Holding B.V. in het gehele fusie & overname traject tot en met de succesvolle afronding van het verkoopproces.

Chris van den Luitgaarden, Managing Director Dormakaba: “Ondanks dat het gehele proces o.a. door corona langer heeft geduurd dan oorspronkelijk de bedoeling was heeft CIC goed de voortgang van het proces weten te managen.”

Namens de aandeelhouders van AtiQx: “Met de begeleiding van deze transactie heeft CIC bewezen dat het samenbrengen van de juiste partners ook tijdens de afgelopen corona-jaren tot een succesvol resultaat kan leiden. Zoals wij trots zijn nu tot de dormakaba groep te behoren kan CIC met trots terugkijken op deze deal.”

Bedrijf verkopen?

Neem contact met ons op en maak vrijblijvend een afspraak.

Bent u benieuwd naar de waarde van uw ICT-onderneming?