Écart verwerft meerderheid in Minox SoftwareVerkoopmandaat

minox-logo-verticaal-2
Private equity onderneming Écart heeft een meerderheidsbelang verkregen in MINOX Software.

MINOX behoort al sinds 1983 tot de top vijf van meest gebruikte administratiepakketten in Nederland en is bijzonder geliefd bij accountants- en administratiekantoren door de efficiënte wijze van boeken en de heldere verslaglegging. De eenvoudige en gebruikersvriendelijke opzet van het Minox administratiepakket wordt ook veel gebruikt door ondernemers in het midden- en kleinbedrijf.

Een belangrijke overweging voor Écart om te participeren in MINOX is de stabiliteit van de producten van MINOX en de hoge tevredenheid van de MINOX gebruikers. Tegelijkertijd ziet Écart grote voordelen in de cloud versie van Minox voor bestaande en nieuwe MINOX gebruikers.

“Binnenkort volgt een reeks aanvullende Cloud modules, die met name interessant zijn voor onze doelgroepen, te weten accountants- en administratiekantoren en het MKB”, aldus commercieel directeur Paul Brouwer. “Werken in de cloud heeft bewezen, met name voor een boekhoudpakket, veel voordelen te bieden: altijd en overal beschikbaar, platformonafhankelijk (dus ook geschikt voor Apple, Google-PC, tablets en smartphones) en geen zorgen meer over versiebeheer en het maken van backups”.

MINOX Software kan met haar nieuwe grootaandeelhouder Écart veel sneller groeien en inspelen op de grote vraag naar administratieve cloud software. Zowel op het gebied van ontwikkeling als marketing zullen extra mensen worden aangetrokken.
Ton Janssen (60 jaar), algemeen directeur en grootaandeelhouder van MINOX Software, maakt na 25 jaar plaats voor een nieuw aan te trekken algemeen directeur en zal dan plaatsnemen in de Raad van Commissarissen.

Rol CIC

CIC begeleidde MINOX Software en haar algemeen directeur en grootaandeelhouder Ton Janssen in het gehele fusie & overname traject tot en met de succesvolle afronding van het verkoopproces.

Bedrijf verkopen?

Neem contact met ons op en maak vrijblijvend een afspraak.

Uw bedrijf verkopen?