InnoWave neemt de toonaangevende Portugese IoT-provider Vigie Solutions overVerkoopmandaat

cic begeleidt vigie bij de overname door innowave
InnoWave neemt de toonaangevende Portugese IoT-provider Vigie Solutions over en breidt zijn aanbod in de gezondheidszorg uit.

Met deze overname versterkt InnoWave haar Internet-of-Things (IoT) -serviceaanbod, een van de belangrijkste groeigebieden in de komende jaren, en breidt het haar Healthcare-productportfolio uit. InnoWave zal de huidige activiteiten van Vigie Solutions, voornamelijk gevestigd in Portugal, transformeren en uitbreiden naar volwassen markten zoals het Verenigd Koninkrijk, de Benelux en de Verenigde Staten, waar InnoWave al een solide aanwezigheid heeft.

Vigie Solutions heeft een uitstekende basis in Portugal en werkt voor toonaangevende ziekenhuizen, farmaceutische bedrijven en zorgverleners. De onderneming heeft een jong team met bewezen talent en ervaring in de IoT-markt.

“De acquisitie van Vigie Solutions stelt InnoWave in staat haar gezondheidszorgaanbod te versterken door middel van geavanceerde IoT-oplossingen en de activiteiten te versnellen, vooral in onze strategische markten”, zegt Tiago Gonçalves, de CEO van InnoWave.

De operatie maakt deel uit van de groeistrategie die InnoWave de afgelopen jaren heeft ingezet door de acquisitie van bedrijven die zijn gericht op specifieke focus gebieden. In 2016 kocht InnoWave zijn eerste IoT-bedrijf, Thought Creator, waarna in 2018 Wintrust werd overgenomen, een bedrijf dat actief is in kwaliteitsborging en testautomatisering. Vigie Solutions is de derde acquisitie.

Voor Helder Matos Fernandes, CEO van Vigie, vindt deze operatie plaats op een natuurlijk moment in de evolutie van Vigie en weerspiegelt het de groeistrategie van de onderneming. “Samengaan in de InnoWave groep, met een sterke aanwezigheid op internationale markten en een duidelijke groeitrend, stelt ons in staat om duurzaam en snel te groeien. Beide bedrijven zullen sterker zijn, ondersteund door een uitstekende reputatie en solide financiële ratio’s ”, zegt hij.

Met 10 jaar ervaring heeft Vigie Solutions een team van 14 medewerkers, toegewijd aan intelligente monitoring- en managementproducten die de productiviteit verhogen en de kosten verlagen in de sectoren Health en Pharma Industrie.

Rol CIC

De hoofdaandeelhouder van Vigie Solutions was gevestigd in Nederland en op zoek naar een nieuwe strategische partner die Vigie kon faciliteren naar een volgende stap om haar positie op nieuwe internationale markten te vestigen.

Na een uitgebreide en grondige zoektocht is de juiste strategische partner gevonden met Innowave. CIC adviseerde en assisteerde de eigenaren van Vigie Solutions in het gehele fusie- en overnameproces tot en met de succesvolle afronding van de transactie.

Bedrijf verkopen?

Neem contact met ons op en maak vrijblijvend een afspraak.

Bent u benieuwd naar de waarde van uw ICT-onderneming?