Overname Cliënt ICT door Avensus GroepVerkoopmandaat

client-ict-groep-logo_CIC_v1
Avensus Groep neemt IT-dienstverlener Cliënt Solutions over. Cliënt Solutions richt zich met projecten en managed services op middelgrote organisaties. Dit past perfect in de ambitieuze buy-and-build strategie van Avensus op het gebied van Security en Cloud diensten.

De Avensus Groep versterkt haar klanten door IT-complexiteit weg te nemen en veiligheid te vergroten. Op het gebied van High Grade Security is Avensus marktleider in de Benelux. En met haar Managed Cloud Services onderscheidt Avensus zich door deskundigheid en klantgerichtheid. Daar komen nu dus de activiteiten van Cliënt Solutions bij.

Lorenz Werts, directeur van Cliënt Solutions: “In de samenwerking met de Avensus Groep krijgt Cliënt de kans om haar sterke groei een stevige basis te geven. In de afgelopen jaren is de vraag naar onze Cloud diensten enorm toegenomen. Samen met Avensus kunnen we ook tot nieuwe oplossingen komen waarin wij onze klanten verder helpen op bijvoorbeeld het gebied van security.”

Groei door buy-and-build
‘Met de acquisitie van cliënt Solutions geven we concreet invulling aan onze ambitie om een mark leidende positie in Security & Cloud te veroveren. Bovendien draagt Cliënt direct bij aan het positieve resultaat van de Groep.’, aldus Ed Trautig, managing director Avensus Groep, “Hiermee versterken we onze autonome groei en komen we dichterbij onze ambitie om dit jaar nog naar een omzet van €30 miljoen te groeien.”

Over Cliënt Solutions
Cliënt Solutions onderscheidt zich door volwassen IT dienstverlening en een sterke klantgerichtheid. Met een eigen Cloud oplossing onder de naam Everwork® is Cliënt onderscheidend en betrouwbaar voor haar klanten. Cliënt Solutions heeft bijna 40 medewerkers.

Cliënt Solutions is onderdeel van de Cliënt ICT Groep. De overige activiteiten worden niet overgenomen door Avensus Groep. De Interim Professionals tak van Cliënt ICT Groep gaat met haar activiteiten verder onder de naam IT-Profile. Deze activiteiten worden vanuit Veldhoven aangeboden, daar waar Cliënt Solutions haar dienstverlening levert vanuit het Noord-Limburgse Weert.

Rol CIC

CIC begeleidde de eigenaren van Cliënt Solutions in het gehele fusie & overname traject tot en met de succesvolle afronding van het verkoopproces.

Lorenz Werts, directeur van Cliënt Solutions: “In een overname als deze is het essentieel om een goede en betrouwbare adviseur te hebben. CIC heeft vanaf de verkennende fase tot en met de closing ons op een kundige en betrouwbare manier begeleid. Dat geeft een veilig en goed gevoel in een onwennig traject!”

Bedrijf verkopen?

Neem contact met ons op en maak vrijblijvend een afspraak.

Bent u benieuwd naar de waarde van uw ICT-onderneming?