Schermer en Holland Venture investeren in Avensus Nederland BVFusie & overname advisering

avensus_logo
Abram Schermer en Holland Venture investeren in cloud en security specialist Avensus. De investering steunt Avensus om verdere groei binnen de financiële wereld en de zorgsector te realiseren en haar technologische expertise binnen cloud en security verder te ontwikkelen.

Avensus is opgericht in 2000 en levert beheersbare en veilige IT oplossingen die bijdragen aan kostenbeheersing, continuïteit, veilige opslag en data protectie. Avensus heeft een loyaal en aansprekend klantenbestand. De top van het Nederlandse bankwezen profiteert al jaren van Avensus Crypto Services; de enige Nederlandse securityspecialist met de allerhoogste accreditaties om deze diensten te verlenen.

Door haar expertise te vertalen naar andere sectoren heeft Avensus haar huidige positie als IT-partner voor zorginstellingen weten te verwerven. Het beschermen van privacygevoelige data is voor deze sector van levensbelang en op het gebied van Managed Cloud diensten fungeert Avensus als regie- en sourcing-partner.

 

CIC adviseerde en begeleidde CEO Ed Trautig in de zoektocht naar een geschikte investeringspartner voor de toekomst van Avensus. Dit leidde tot een match met IT ondernemer Abram Schermer. De relatie tussen Bert Kroes van CIC en Abram Schermer kwam eerder tot stand bij de succesvolle verkoop van system integrator Qwise aan de Vision IT Group waar CIC in 2010 ook heeft geadviseerd en bemiddeld. Beide heren zijn tot de conclusie gekomen dat ze elkaar samen aanvullen en Avensus intern en in de markt kunnen versterken.

Abram Schermer investeert samen met Holland Venture. De participatiemaatschappij ziet in Avensus een ervaren marktpartij met een bewezen trackrecord en een duidelijke visie op de securitymarkt. In combinatie met de specialistische IT kennis op het gebied van Cloud, Security en Encryptie, en het groeiende marktaandeel binnen de zorgsector past Avensus uitstekend binnen de investeringsstrategie van Holland Venture.

Rol CIC

Ed Trautig, CEO van Avensus: “Avensus zocht op grond van haar groeistrategie een ondersteunende partner met het juiste netwerk en financiële middelen. De zoektocht naar deze geschikte partner is door CIC op een zeer adequate wijze opgepakt door de juiste inschattingen te maken omtrent hetgeen nodig was en hier ook daadwerkelijk de juiste partij bij te vinden.”

Over Holland Venture

Holland Venture heeft in de afgelopen 35 jaar op een verantwoorde en succesvolle wijze in meer dan 130 Nederlandse MKB ondernemingen geïnvesteerd. Met een heldere investeringsstrategie is zij actief in de aantrekkelijke groeimarkten Healthcare en Technology.

Het ervaren en betrokken investeringsteam weet wat ondernemen is en streeft naar een open, duurzame en professionele relatie met de managementteams van de bedrijven waar zij in investeert, met het gezamenlijke doel om groei te realiseren. Holland Venture wordt ondersteund door een breed netwerk aan succesvolle ondernemers in Healthcare en Technology.

Over Avensus

Avensus is gespecialiseerd in Cloud & Security Services en levert daarmee een directe bijdrage aan business vraagstukken als Kostenbeheersing, Flexibiliteit en Continuïteit. Via Secure Outsourcing Services helpen wij onze klanten, die hierin vertrouwen op onze kennis en samenwerking met toonaangevende IT-partners. Uniek is het aanbod aan Crypto Services waarmee Avensus de financiële sector ondersteunt. Deze diensten zijn essentieel als het gaat om reputatie bescherming, regelgeving en compliancy. Avensus wordt door de klant gezien als dé partner voor beheersbare en veilige betrouwbare ICT oplossingen – www.avensus.nl.

Bedrijf verkopen?

Neem contact met ons op en maak vrijblijvend een afspraak.

Uw bedrijf verkopen?