Diode overgenomen door GTI software & networkingVerkoopmandaat

diodeeasy
For one leading pharmaceutical laboratory, success and double-digit sales growth came with a cost: an overburdened supply chain that threatened to reduce market share.

GTI Software & Networking heeft een overeenkomst afgesloten met Spaanse IT distributie marktleider Diode en eigenaar Unicaja/ Banco CEISS over de koop van alle aandelen van Diode.

De bank was op zoek naar een strategische exit als onderdeel van een gepland desinvestering programma. GTI werd geselecteerd als de meest geschikte koper voor Diode.

Na de overname zal Diode een autonome entiteit blijven en haar handelsnaam behouden. Diode – Met kantoren in Madrid, Barcelona en een Portugese vestiging in Estoril – heeft vorig jaar een omzet gedraaid van ongeveer € 35 miljoen, en is gericht op ten minste nog eens € 5 miljoen toe te voegen aan de top lijn in 2016. De nieuwe eigenaar GTI heeft een jaarlijkse omzet van meer dan € 200 miljoen.

“De overname maakt deel uit van een moment van groei voor Diode en een noodzakelijke strategische stap voor de toekomstige positie van GTI in de markt,” aldus de CEO van Diode Agustin Alarcon.
“Vorig jaar hebben we een prima jaar gedraaid en € 35.000.000 aan omzet kunnen facturen. Het was het juiste moment om te verkopen voor de vorige eigenaars van Diode en GTI was de beste keuze uit de verschillende kandidaat kopers.” GTI beschouwd de overname als een grote kans om te groeien in verschillende markt segmenten en te profiteren van de goede economische tijden die op dit moment op de nationale markt worden ervaren.

Juan Pablo Rossi, CEO van GTI, “De positieve groei van de laatste twee jaar vormt zelfs een goede basis voor Spanje om voorop te lopen in de Europese markt .” Rossi aarzelt niet om te wijzen op het belang van specialisatie binnen GTI en de rol die de activiteiten van Diode hierin gaan spelen.

Over Diode

Diode viert dit jaar haar 40ste verjaardag en was voorheen onderdeel van Getronics (in 2001 gedesinvesteerd via een MBO). Het bedrijf is verdeeld in twee verschillende specifieke gebieden en omvat Communicatie en point-of-sale (POS) – Auto ID technologie. In het eerste gebied werkt het met meer dan 20 vendor partners, waaronder Motorola, Ruckus, DIGI, Wavecom, Fluke Networks, Lantech, en CradlePoint. De POS, Barcode, en Auto-ID-afdeling heeft merken zoals Zebra/ Motorola, Honeywell, Epson, en Opticon.

Rol CIC

Opererend vanuit een internationaal perspectief, heeft CIC Diode en eigenaar Unicaja-BCEISS geadviseerd en actief bemiddeld in het verkoop proces tot en met de succesvolle afronding van de transactie.

CEO van de diode, Agustin Alarcón: “De hoge professionaliteit van CIC en zijn uitstekende kennis van de IT-distributie markt gedurende het hele proces van de verkoop van Diode zijn essentieel voor de goede afloop van de operatie geweest.”

Unicaja-BCEISS Investment Director Herwann MAHAUD,: “Wij zijn zeer tevreden met het besluit om CIC in te huren om actief investeerders te verkennen in de IT-wereld teneinde de beste kandidaat voor Diode te vinden. Naast CIC’s bewezen track record is de hoge bijdrage aan de adviserende en uitvoeringszijde fundamenteel gebleken voor het succes van deze transactie.”

Bedrijf verkopen?

Neem contact met ons op en maak vrijblijvend een afspraak.

Uw bedrijf verkopen?