Unit4 neemt Duitse HR specialist ADATA software overKoopmandaat

unit4
CIC Corporate Integration Consultants heeft UNIT4 Business Software begeleid in de overname van de Duitse HR-specialist ADATA Software. CIC zocht en identificeerde kandidaten namens UNIT4 en adviseerde tot de daadwerkelijke afronding van het overnameproces.

UNIT4 Business Software GmbH, de Duitse dochteronderneming van UNIT4 NV, breidt zijn product portfolio uit op het gebied van human resources met de overname van de ADATA Software Group. Adata brengt een verdieping aan op de ERP- en financiële oplossingen van UNIT4 ter dekking van de human resources management functionaliteit. Het uitgebreide productportfolio ondersteunt meer dan 1.200 klanten in de Duitstalige regio om hun HR-processen efficiënter te maken.
Adata ontwikkelt al meer dan 30 jaar software-oplossingen en brengt deze op de markt, in het bijzonder op het gebied van salarisadministratie, human resources management en tijdregistratie. Ongeveer 400 klanten in de publieke sector, diensten en industrie maken gebruik van de industrie-onafhankelijke standaard oplossingen van de onderneming en de branche specifieke oplossingen op maat.

Adata zal opereren onder de paraplu van UNIT4 als een onafhankelijk bedrijf met het bestaande management en haar 35 medewerkers, maar zal delen in alle organisatorische processen van UNIT4.

Naar aanleiding van deze overname kunnen klanten van UNIT4 hun software oplossingen uitbreiden met deze nieuwe salaris en salarisadministratie componenten. Bedrijven en overheden profiteren van een gecertificeerde payroll-oplossing, geautomatiseerde salarisadministratie en fiscale boekhoudkundige processen.

Michael Mors, CEO van UNIT4 Software GmbH, gaf als commentaar: “Deze overname is een geweldige kans om onze positie als aanbieder van flexibele en onafhankelijke business software op de Duitse markt te verstevigen. Met ADATA verwerven we niet alleen een uitstekende kennis op het vlak van human resource en payroll software, maar breiden we ook ons klantenbestand uit waardoor onze verkoopkansen toenemen. De ADATA oplossingen zijn een ideale aanvulling op onze bestaande productportefeuille zodat onze klanten nog meer zullen profiteren van een consistente reeks van oplossingen. “

“Adata klanten profiteren ook van de fusie. Als onderdeel van een sterk bedrijf zullen onze software-oplossingen voortdurend verder worden ontwikkeld op basis van de nieuwste technologieën, die op de lange termijn succes van onze divisie bezorgen”, aldus Olaf Wiese, CEO van A-DATA.

Bedrijf verkopen?

Neem contact met ons op en maak vrijblijvend een afspraak.

Uw bedrijf verkopen?