Tip: Interactieve Enterprise IT deal tracker 2015

Deals, deals, en nog meer deals. Elke week is het nieuws gevuld met verschillende fusie & overname berichten. De focus in de technologie markten blijft in 2015 liggen op Cloud, Mobile, Big data en Security.

top_fusie_overname_deals_enterprise_it_2015Deals nog groter in 2015?
Dat de M&A reserves in kas goed zijn gevuld is duidelijk te zien aan de dealsize en ambities van de grote IT spelers. We zien in de eerste maanden van 2015 al 3 megadeals waarvan de transactiewaarde boven een miljard dollar ligt. HP neemt hier in voorlopig de leiding en gaat de concurrentie aan met CISCO door de overname van wireless network gigant Aruba Networks voor 2,7 Miljard Dollar.

Fusie & overname deals doen in het eerste deel van 2015 lijkt steeds belangrijker te worden te meer omdat de huidige zeer lage rente percentages en leenkosten in de VS waarschijnlijk later in het jaar gaan stijgen.

Microsoft bezig met acquisitiegolf
Het meest opvallende Tech bedrijf op M&A gebied van dit moment is Microsoft die flink aan het investeren is in om o.a. hun productiviteit apps te versterken door de overnames van LiveLoop (online powerpoint tool) en Sunrise (populaire kalender app) maar ook verder investeert in Big data, analytics en mobility door N-trig, Equivio en Revolution Analytics in te lijven.

Microsoft zet hiermee haar strategie voort om innovatieve technologie welke nog niet in-house ontwikkelt is in te kopen en zo op lange termijn te blijven concurreren met bedrijven als Google, IBM, Amazon en Apple.

Het internet zit vol met verschillende websites die M&A transacties opsommen maar technologie nieuwsblog networkworld heeft een handige lijst opgesteld waarin de top Enterprise IT fusies en overnames real-time worden bijgehouden voor 2015. De pagina wordt regelmatige aangepast met de laatste top deals in de IT wereld.

Hoe kunnen wij u van dienst zijn?

Bel ons voor een vrijblijvend gesprek of stuur ons een bericht.

Zoekt u een ervaren M&A adviseur met kennis van de ICT market?